icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij B-able
Nieuws 08/10/2020

"Het is een zoektocht van veel bedrijven om een goede AVG-tool te vinden"

Interview

Geregeld komt het team van B-Able bijeen om een hapje te eten, een opleiding te volgen of kennis met elkaar te delen. Onlangs hadden we een speciale gast op bezoek: onze oud-collega Eric Ijpelaar. Eric praatte het team van B-Able bij over MexonInControl voor Privacy, een net gelanceerde applicatie die organisaties kunnen gebruiken om inzicht te geven op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Het lijkt me een gebruikersvriendelijke en slimme tool waar je veel in kwijt kunt
Dennis Iliohan / Business Manager B-Able

“Het was leuk om te horen en zien met hoeveel passie Eric, als medebedenker, vertelt over de tool”, vertelt Dennis Iliohan, Business Manager van B-Able. “Hij heeft de SaaS-oplossing van scratch af aan  geëvalueerd en mee ontwikkeld, samen met Titus Klijsen die merendeel van de functionaliteit en “look and feel’’ heeft bedacht. Eric gaf uitleg over de mogelijkheden én een demonstratie hoe het een en ander werkt.”

“De reden van Eric om dit project te starten was heel praktisch”, vervolgt Dennis. “Hij kon in zijn rol als Security Officer bij een van onze opdrachtgevers, geen tool vinden die geschikt was. Er waren óf teveel functionaliteiten óf je zag door de bomen het bos niet in de overload aan functies óf de tool was fout gevoelig, of het was niet mogelijk om klein te beginnen of veel te duur.  Eric is ingesprongen op een behoefte die hij – en veel bedrijven – hebben. Zo zie je dat je vanuit je eigen werkervaring tegen dingen aanloopt die weer kansen bieden.”

Interview
Het team van B-Able luistert aandachtig naar hun enthousiaste oud-collega Eric

"Het lijkt me een gebruikersvriendelijke en slimme tool waar je veel in kwijt kunt”, vertelt Dennis. “Alle normenkaders kunnen erin en de applicatie ondersteunt het vastleggen van potentiële security incidenten. Is er een datalek? MexonInControl staat gebruikers of klanten toe om vanaf het intranet of de website van het bedrijf “Een mogelijk datalek” te melden. Dit gebeurt door de juiste vragen te stellen, die zijn opgesteld in de taal van de gebruiker (of klant) zodat de juiste informatie wordt aangeleverd. De verdere behandeling van deze melding vindt op gestructureerde wijze in MexonInControl plaats. En de applicatie houdt bijvoorbeeld ook bij welke assessments je moet doen en je kunt rapportages uitdraaien.” Een assessment kan een beoordeling zijn van incident, maar ook een audit op een systeem of een business risk assessment of een privacy assessment.

Dennis en zijn collega’s zijn enthousiast over de avond én de nieuw opgedane kennis. “Het is leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. We hebben lang zitten napraten en zullen MexonInControl voor Privacy ook zeker meenemen in onze selectie van applicaties."

Wil je meer weten over de applicatie?

Bekijk hier de website
B-ABle
Frits Hali /
Business Manager

Benieuwd wat de security-experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!