icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij B-able
Nieuws 03/12/2019

Collega Jos Maas: de nieuwe voorzitter van ISACA Nederland

B-Able

Tijdens de laatste ledenvergadering van 2 december is senior Security Consultant Jos Maas van B-Able benoemd tot voorzitter van ISACA Nederland (ISACA Netherlands Chapter). Deze vakvereniging is 50 jaar geleden in de VS opgericht door IT-professionals die behoefte hadden aan een gemeenschappelijke bron van informatie, methoden en technieken op het gebied van auditing, security en beheersing van informatiesystemen. We spreken Jos over zijn nieuwe rol.

Sinds wanneer ben je aangesloten bij ISACA?
“In 2012 deed ik -via ISACA- de training Certified Information Systems Manager (CISM)™, en op basis daarvan kreeg ik automatisch een kennismakingslidmaatschap. Dat beviel zo goed, dat ik eigenlijk ben blijven hangen. Even later werd ik via LinkedIn benaderd of ik interesse had om toe te treden tot het bestuur en dat was het geval. Inmiddels ben ik al vijfenhalfjaar bestuurslid.”

Hoe groot is de organisatie?
“Wereldwijd heeft ISACA 115.000 leden, verdeeld over 125 zogenaamde chapters. In Nederland zijn er ongeveer 2500  IT-professionals aangesloten bij de vakvereniging. Zij zijn allemaal trouwens op persoonlijke titel lid, je kunt je (nog) niet als bedrijf aansluiten.

Wat is jullie missie?
“Het is allereerst een netwerk van vakfanaten, we zijn allemaal uit hetzelfde hout gesneden. Onze leden werken allemaal in de audit, security of IT-governance en willen hun kennis en ontwikkeling bijhouden. Om dit te bevorderen organiseren we onder andere  round tables, trainingen en evenementen waar genoeg ruimte is voor netwerken.”

Jos vervolgt: “Als lid ontvang je -naast een tweemaandelijks magazine vanuit Global- nieuwsbrieven, waarin het laatste nieuws uit jouw vakgebied ook relevante events worden aangekondigd. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen voor het Risk Event op 2 april 2020. Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende sprekers vertellen over risicobeheersing binnen hun organisatie.”

“Omdat ISACA volgend jaar 35 jaar bestaat, zijn we bezig met het voorbereiden van een aanvullende activiteiten. Naast het vieren van deze mijlpaal betekent het ook dat we stil staan bij alle ontwikkelingen binnen het vakgebied en de aanstormende, nieuwe generatie IT-professionals in de (nabije) toekomst. Voor ons als vereniging is het van belang dat we op gedegen wijze hierop aanhaken en zorgen dat we ook voor de komende 35 jaar van meerwaarde zijn voor onze leden en ons vakgebied.” 

Dat klinkt uitdagend..
“Jazeker, maar gelukkig kunnen we het werk wat uit onze plannen rolt verdelen over twaalf bestuursleden. Een collega van B-Able is trouwens penningmeester en een oud-collega mede-bestuurslid. Daaruit blijkt wel dat het een kleine wereld is, waarin je snel een relevant netwerk om je heen verzamelt.”

“Omdat ik graag en vaak bezig ben met mijn vakgebied, zie ik mijn voorzittersrol bij ISACA als mooie toevoeging. Ik heb veel zin in dit nieuwe avontuur!”

Overzicht nieuws
Security consultant
Jos Maas /
Security consultant

Benieuwd wat de security-experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!