icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij B-able
Nieuws 03/09/2019

B-Able: corporaties ondersteunen bij ‘bewust digitaal gebruik’

B-Able

Hoe maak je als woningcorporatie het werk voor werknemers zo gemakkelijk mogelijk én bedien je huurders optimaal? B-Able vertelt hier op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein en wij spraken voor de vakbeurs alvast met Executive Business Manager Dennis Iliohan.

“Digitaal vergaderen, anders samenwerken, het inrichten van SharePoint, de transitie naar de Cloud, medewerkers ondersteunen bij het gebruik van Office 365 en het werken met huurportalen of apps zijn aan de orde van de dag binnen de corporatiesector,” begint Dennis. “Niet omdat corporaties snel zullen verdwijnen wanneer ze het niet doen, zoals in andere sectoren voorkomt. Maar omdat men het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk wil maken en huurders zo optimaal mogelijk wil bedienen. Bovendien ben je als corporatie ook aantrekkelijker voor nieuwe, jonge en innovatieve medewerkers.”

Aansluiten bij ambitieniveau

Volgens Dennis moet de digitale transformatie wel aantoonbaar passen en aansluiten bij het ambitieniveau van een organisatie. “Denk bijvoorbeeld aan het sneller en beter bedienen van huurders, betere dienstverlening en betere werkplekmogelijkheden voor medewerkers. Hier zien wij toch enkele verschillen tussen corporaties opduiken, en ook tussen verschillende regio’s. En hoewel wij veel initiatieven tot samenwerking zien ontstaan tussen corporaties binnen hetzelfde gebied met lokale spelers, blijkt het in de praktijk nog lastig om met elkaar snel de juiste stappen te maken.”

Bewust digitaal gebruik

Tijdens CorporatiePlein vertelt B-Able meer over ‘bewust digitaal gebruik’. “Digitalisering is namelijk niet de heilige graal, met gevaren als datalekken en cybercriminaliteit als voorbeelden die aan de orde van de dag zijn. Steeds vaker kloppen organisaties dan ook bij ons aan als het gaat over bescherming tegen de keerzijde van digitalisering. Op onze stand delen wij graag onze visie over dit onderwerp. Afgelopen jaar hebben wij diverse producten doorontwikkeld waarin we meer bewustwording creëren. Zo starten onze programma’s meestal in de ‘board’ en via de zogenaamde BoD-talk realiseren we in één dagdeel de uitgangspunten met betrekking tot dit onderwerp. Als we deze punten helder hebben, zijn er tal van mogelijkheden om de medewerkers te begeleiden en te zorgen dat ze veilig en bewust werken in hun nieuwe omgeving. Meer weten? Kom tijdens de beurs zeker langs voor een kop koffie en een gesprek!”

Kom je langs?

B-Able is op CorporatiePlein te vinden op stand 19

Overzicht nieuws
corporatieplein
(Deel van) het team van B-Able

Benieuwd wat de security-experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!