icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij B-able
Blog 11/02/2019

“Cyberaanvallen, privacyregelgeving. Mijn vakgebied is voortdurend in beweging!”

Security

Ambitieus, charmant en een spraakwaterval: dit is security consultant Helay Rad. De van oorsprong Afghaanse, ‘maar ik voel me een echte kaaskop’, is de nieuwste aanwinst van B-Able. Binnenkort start haar eerste opdracht bij een financiële dienstverlener. “Echt een gigantisch groot, maar tof project. En ik word de rechterhand van de projectleider!”

Haar studie Information Security Management aan de Haagse Hogeschool bleek een schot in de roos. “Het was niet alleen gericht op toptechnologie, maar veel meer dan dat. Ook criminologie, psychologie en wet en regelgeving kwamen uitgebreid aan bod. Dat brede aspect sprak mij ontzettend aan!”

Kort samengevat ben ik geen die hard hacker, maar heb ik affiniteit met alle aspecten van het vak
Helay Rad / B-Able

Na de opleiding begon haar werkende leven bij een grote Japanse bank. Een mooie ervaring, want: “De voertaal was Engels en qua beleving had alles een internationale tint. En Japanners zelf zijn écht heel interessant. De cultuur sprak me aan, het is opvallend met hoeveel respect collega’s met elkaar omgaan!” Het beleid wat Helay schreef werd niet alleen in Amsterdam, maar in heel Europa gebruikt. “Dan heb je echt het gevoel dat jouw bijdrage grote impact heeft!”

Na ruim een jaar begon het tóch te kriebelen: “Ik wilde groeien, zocht afwisseling en wilde ontdekken of consultancy bij mij zou passen. En toen kwam B-Able op mijn pad”. Na een gesprek met Business Managers Dennis en Ruben was het al snel beklonken. “De sfeer was heel informeel, de kennismaking voelde absoluut niet als een standaard sollicitatiegesprek. Bovendien spreekt het me ook aan dat ik nu een team van vakgenoten om me heen heb, met wie ik kan sparren en van wie ik kan leren.”

Tijdens haar eerste werkdag ontmoette Helay haar hele team. “Ik viel met mijn neus in de boter, want er stond toevallig een kwartaalmeeting met diner op het programma. Een mooie gelegenheid om te horen welke collega op welke opdracht zit en wat ieders expertise is. Het is fijn om -bij vragen- hulplijnen voor handen te hebben: het is zo uitgezocht wie ik het beste kan benaderen bij een bepaalde hulpvraag. Ideaal!”.

Wat het leukste aan haar vakgebied is? Daar hoeft Helay niet lang over na te denken. “Het is voortdurend in beweging. Je kunt er niet omheen, leest er dagelijks over in de krant: van cyberaanvallen bij bedrijven tot nieuwe privacyregelgeving. De overheid is nog zoekende naar de beste aanpak. De eerste stappen zijn gezet, maar het blijft redelijk ongrijpbaar.” Deze constante beweging en ontwikkeling vragen ook om voortdurende persoonlijke ontwikkeling. “Je moet jezelf ook telkens bijspijkeren: met de juiste trainingen en certificaten.” 

Voor Helay is deze persoonlijke groei erg belangrijk: “Ik wil zo snel mogelijk alle relevante certificaten behaald hebben. Zo heb ik me net ingeschreven voor CIPP, dat is een training op het gebied van privacy.” Lachend sluit ze af: “En ik mag een laptop lenen om de Wifi te hacken. Maar niet die van hier, hoor. Beloofd!”

Overzicht blogs

Benieuwd wat de security-experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!